Coaching

Bo Bresson tilbyder coaching af familier, par og enkeltpersoner. Du/I er velkomne til at kontakte Bo for en snak om mulighederne.

 

A la carte – sammensæt selv jeres/dit coaching-forløb

 • 2 timers intro-session hos jer/dig
 • 2 timers session hos Bo Bresson
 • 1 times session hos Bo Bresson
 • 1 times Skype-session

 

Den lille pakke

 • 2 timers intro-session hos jer/dig
 • 2 timers session hos Bo Bresson
 • 2 x 1 times Skype-session
 • 1 times opfølgningssession via Skype

I alt 5 sessioner.

 

Den store pakke

 • 2 timers intro-session hos jer/dig
 • 2 timers session hos Bo Bresson
 • 2 x 1 times individuel session hos Bo Bresson eller via Skype
 • 2 x 1 times session hos Bo Bresson eller via Skype
 • 2 timers session hos jer/dig
 • 2 x 1 times session hos Bo Bresson eller via Skype
 • 1 times opfølgningssession via Skype

I alt 10 sessioner.

 

Forberedelse

Inden et coachingforløb kan du/I med fordel arbejde med skemaerne:

 

Jeres familiestrategi – et uddrag fra Bo bog “Familien fortjener hjemmelavet leverpostej”

Det gælder om at få familien til at fylde hele eller det meste af pladsen i RAM’en, så arbejdet, tv’et og smartphonen trænges i baggrunden – selvfølgelig kun, når I er i familiemode.

For mig handler det at være forælder ikke om at være og gøre tingene perfekt. Et godt familieliv starter med viljen til at sætte familien på dagsordenen. Det handler om at gøre sig umage – og derfor er det gode familieliv alene et spørgsmål om vilje.

Når vi skal programmere vores hjerner, ville det være lige til, hvis vi kunne overføre data og programmer til hjernen via kabel eller bluetooth. Det kan vi ikke – endnu i hvert fald. Derfor har vi reelt set kun to metoder: dialog og refleksion. Ved at tale sammen i familien og ved hver især at reflektere over jer selv og jeres familie skaber I plads til familien i jeres RAM, så I kan udvikle og lagre de programmeringer – algoritmer – der skaber og fastholder det familieliv, I drømmer om.

Formålet med jeres familiestrategi er at fastlægge, skabe og fastholde det familieliv, I drømmer om.

FamilieStrategi® er således et dialog- og refleksionsværktøj, der gør familielivet så interessant, at I motiveres til at bruge jeres tid, engagement og kompetencer på familien.
Da vi i familien Bresson i 1997 bragte disciplinen strategi ind i familielivet, var det netop med en forståelse for, at planlægning ikke egner sig til at få en familie til at fungere.

Vi havde behov for en referenceramme, der sikrede, at vi traf de rigtige valg i det kaos, det ofte er at have en familie.

Dermed blev familiestrategien et fælles grundlag for at skabe det familieliv, vi ønsker os nu og i fremtiden.

Alle har en strategi

Måske tænker I, at det at have en familiestrategi er odiøst, men reelt set har alle familier en strategi – det gælder også jer. Farerne ved ikke at være bevidst om, hvilken strategi man har, er, at strategien genererer et resultat eller et udfald, vi ikke er tilfredse med, og at strategien gror fast. Måske var familiestrategien god nok, dengang man bevidst eller ubevidst foretog de valg, der var nødvendige
for at få familielivet til at fungere, men enhver families behov, ønsker og udfordringer ændrer sig med tiden og i takt med de forskellige familiefaser. Ingen virksomhed med respekt for sig selv ville lægge en strategi og holde stædigt fast i den for altid – resultatet ville være konkurs på et tidspunkt. Det samme gælder selvfølgelig en familie: Her bliver resultatet af en familiestrategi, der ikke stemmer overens med det, vi reelt drømmer om, let mistrivsel og skilsmisse.

Her skyder jeg lige en kort note ind. Lene Rikke og jeg beskyldes ofte for at drive vores familie som en virksomhed. Det gør vi ikke, for trods lighederne er vi også godt klar over forskellene. Men der er tilpas mange ting, der går igen, og derfor har vi ladet os inspirere af virksomhedsledelse i vores tilgang til vores familieliv. Berøringsangsten i forhold til det at skabe læring i samspillet mellem familie- og arbejdsliv har vi valgt at lægge på hylden, fordi den blokerer for mange gode løsninger.

Stram fleksibilitet

»Jamen, hvordan kan I da holde ud, at der aldrig er plads til det spontane?« bliver Lene Rikke, jeg og vores børn ofte spurgt om, når vi præsenterer vores familiestrategi. Og spørgsmålet er sjældent venligt ment, men snarere udtryk for en dyb skepsis overfor det vanvid, det er som familie at lade sig inspirere af virksomhedsledelse (citat fra Facebook: »I er skingrende sindssyge!«). Sandheden er, at den eneste grund til, at vi rent faktisk har tid og overskud til at være spontane, er, at vi har en familiestrategi. Det er den, der har givet os luft, fordi det meste af det, der er overflødigt og bare fylder tilværelsen op, er valgt kvalificeret fra med udgangspunkt i den ramme og retning, som vi har fastlagt i vores familiestrategi.

Grundlæggende set har børn behov for kærlighed og struktur. Ups, det har voksne også. At skabe, udvikle og fastholde en struktur, der giver overskud til kærlighed, er helt centralt i en familiestrategi. Og spontanitet opstår kun, når mennesker kender hinanden godt og har overskud.

I forhold til vores børn har vi lavet en klar deal: De respekterer familiestrategien – som de i øvrigt selv har været med til at fastlægge – og til gengæld bestemmer de selv på alle andre parametre. Som vores familiestrategi er formuleret, betyder det bl.a., at vores børn selv bestemmer, hvilke kammerater de har, hvilken frisure og hårfarve de har, hvilket tøj de går med, og hvor mange huller de har i ørerne. Det kalder vi »stram fleksibilitet«, hvor »stram« er familiestrategiens ramme og retning, mens »fleksibilitet« er de frihedsgrader, det enkelte familiemedlem har som individ. Princippet gælder i øvrigt både de voksne og børnene.

Vi har behov for et kanariefuglegreb om familielivet.

Begrebet »stram fleksibilitet« er inspireret af den tidligere karismatiske tennisspiller John McEnroe’s »kanariefuglegreb«. McEnroe holdt sin ketsjer, som var det en kanariefugl: Fast nok til, at ketsjeren blev i hånden, når han slog til bolden, og nænsomt nok til, at han kunne mærke spillets fine nuancer. På samme måde har vi behov for et kanariefuglegreb om tilværelsen, herunder familielivet.

Gentænk WorkLife Balance - og få det bedste fra begge verdener

Et inspirerende foredrag til arbejdspladsen!

Vidste du, at mere end halvdelen af alle danskere har svært ved at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen? Og at denne ubalance er direkte årsag til stress og sygemeldinger?

Book foredraget "Skab LifeBalance – uden at arbejde mindre" til din arbejdsplads og lad familiestrateg og foredragsholder Bo Bresson komme med praktiske råd og enkle værktøjer, der gør det muligt at finde en balance, der fremmer både familieliv og karriere.

Læs mere om foredraget